In het hydrauliekassortiment van INDI vind je veel verschillende standaard en niet-standaard hydraulische koppelingen en onderdelen voor de verbindingstechniek. Onze producten zijn allemaal van topkwaliteit, gegarandeerd door alleen A-merken in ons assortiment op te nemen. Op het gebied van hydraulische koppelingen en verbindingstechniek vind je onder andere de volgende merken: Alfagomma, Voss, Dicsa, Burnett and Hillman.
Waar gebruik je hydrauliek koppelingen voor in hydraulische systemen?
Een hydrauliek koppeling gebruik je tussen een component (dit kan bijvoorbeeld een pomp, motorof een klepzijn) in een hydraulisch systeem en een slangof een hydrauliekleiding. Gebruik je de juiste koppeling dan zorgt deze mogelijk voor een kortere slang en een betere buigradius. Wel adviseren wij om zo min mogelijk hydraulische koppelingen in te zetten binnen één hydraulisch systeem. Iedere hydrauliek koppeling is namelijk een potentieel lekpunt. Naast gewone hydraulische koppelingen zijn er ook draaikoppelingen om de mobiliteit tussen de componenten te vergroten.
Draaikoppelingen
Draaikoppelingenzijn precisie-onderdelen die worden gebruikt om vaste leidingen/slangen en roterende machineonderdelen te verbinden. Draaikoppelingen gebruik je dan ook bij slangen die een zwenkende of draaiende beweging maken. De functie van een draaikoppeling is om gas, vloeibaar of halfvast medium (zoals stoom, olie en koelvloeistof) van en naar de machine te transporteren. In ons assortiment hebben wij de draaikoppelingen in zowel een rechte als een haakse uitvoering.
Wat voor soorten zijn er?
Er zijn veel verschillende hydraulische koppelingen en ook binnen het assortiment van INDI heb je ruime keuze aan koppelingen. Zo heeft INDI SAE flenzen en flenshelften in 3000 PSI en 6000 PSI. Deze hydraulische koppelingen worden veel toegepast op pompen en motoren. Bovendien hebben wij ook inlas en draadflenzen in zowel een rechte als een haakse uitvoering. Daarnaast zijn er ook koppelingen met een draadafdichting. Deze vallen onder de categorie NPT hydrauliek koppelingen. Verder zijn er ook nog inschroefkoppelingen die afdichten met een Usit-ring of WD (weichdichtung), dit zijn de BSP, metrische en SAE koppelingen. Als laatste zijn er vlakdichtende koppelingen, dit zijn de ORFS-koppelingen. Hydraulische koppelingen zijn te verkrijgen in verschillende soorten, typen en materialen. Zo zijn er koppelingen in RVS of staal met eventueel een oppervlaktebehandeling van zink en/of nikkel.
Wat is het verschil tussen de koppelingen?
Naast de uitvoering is er nog een ander verschil bij hydrauliek koppelingen, namelijk de gebruikte draadsoort. In ons assortiment vind je koppelingen met de volgende draadsoorten: BSP, metrisch, NPTF en UNF. Maar naast de verschillende draadsoorten zijn er bij hydraulische koppelingen ook diverse afdichtmogelijkheden. Hydraulische koppelingen met een conische afdichting zijn: BSP 60°, Metrisch 24° en JIC 37°.
Waar gebruik je ze voor?
Wanneer u op zoek bent naar een koppeling die verschillende metrische hydrauliek leidingen met elkaar kan verbinden, dan kom je uit bij een Voss-snijringkoppeling. Als je een metrische leiding met een component wilt verbinden met een BSP, metrische, NPT of UNF-draad dan zul je ook gebruik moeten maken van deze inschroefkoppelingen met snijring. In ons assortiment zijn er ook koppelingen in verschillende maten die je kunt gebruiken als afdichtingenvoor een drukloze hydrauliek aansluiting. Dit zijn stofdoppen, stofkappen, stofpluggen en service pluggen. Tot slot zijn er ook koppelingen voor het afdichten van een hydrauliek aansluiting, dit zijn blindflenzen, afsluitpluggen en afsluitdoppen.
Ons advies
Er zijn in ons assortiment uiteenlopende hydraulische koppelingen. Wanneer u niet weet welke koppeling voor u het meest geschikt is, neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben een enthousiast team met hydrauliekspecialisten voor u klaarstaan. Zij helpen u graag verder bij al uw vragen.